Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciekawe materiały video o makrofotografii
Film pokazuje możliwości obiektywu Laowa 24mm przy zastosowaniu go w filmowaniu Smile
[Obrazek: PL.png] Podstawy makrofotografii oraz fotografii zbliżeniowej w trakcie spaceru
[Obrazek: PL.png] Zdjęcia makro za darmo, tanio i drogo
[Obrazek: PL.png] Tania szyna makro z Aliexpress - recenzja i focus stacking
[Obrazek: PL.png] Kleszcze - kim/czym są? Co robią? - film z serii "o Kleszczach" odc. 01
[Obrazek: PL.png] Borelioza i inne choroby przenoszone przez kleszcze - film z serii "o Kleszczach" - odc. 02
[Obrazek: PL.png] Kleszcze - ochrona przed i usuwanie + Q&A - film z serii o Kleszczach - odc. 03
[Obrazek: PL.png] Nowe życie starych obiektywów
[Obrazek: PL.png] Mały, piękny świat
[Obrazek: PL.png] Wildlife & Macro Masterclass - Ireneusz "Irass" Walędzik - wywiad z Ireneuszem "Irassem" Walędzikiem
[Obrazek: PL.png] Dyfuzory do makro + KONKURS I SPRZĘT DO WYGRANIA
[Obrazek: PL.png] MAKROFOTOGRAFIA- Jak zacząć przygodę?
[Obrazek: PL.png] POMYSŁY NA EFEKTOWNE ZDJĘCIA MAKRO
[Obrazek: EN.png] Macro Comparison 2022 ||| Extension Tubes vs Reverse Mount vs Macro Lens vs Raynox
[Obrazek: EN.png] 8 Beginner Mistakes in Macro Photography
Odpowiedz
https://youtu.be/mT5rJoiaJA4 - podstawy makrofotografii oraz fotografii zbliżeniowej w trakcie spaceru
Odpowiedz
(22-06-2019, 22:18)MAck napisał(a): https://youtu.be/mT5rJoiaJA4 - podstawy makrofotografii oraz fotografii zbliżeniowej w trakcie spaceru
widziałem już wcześnie, jak dla mnie to taka namiastka i troszkę za ogólnie, chyba trzeba by było z 2 godzinny odcinek nagrać ;)
najważniejszy przekaz z tego filmu z którym się całkowicie zgadzam 11:23
Odpowiedz
Może nie o makrofotografii ale na pewno są to tematy, co do których warto mieć świadomość wybierając się w plener. Póki co powstały 2 filmiki. Trzecia część ma dotyczyć ochrony przed kleszczami - dam znać jak się pojawi :)

[Obrazek: PL.png] Kleszcze - kim/czym są? Co robią? - film z serii "o Kleszczach" odc. 01
[Obrazek: PL.png] Borelioza i inne choroby przenoszone przez kleszcze - film z serii "o Kleszczach" - odc. 02
Odpowiedz
Dobry materiał, ja dzisiaj zrobiłem sobie ostatni wypad przed wakacjami z nadzieją na jakieś większe ważki ale skończyło się jak zwykle Sad
Znalazłem motyla i przysiadłem sobie na chwilkę chyba w miejscówce po jakiejś sarninie, tam gdzie się szlajam często płoszę jakieś miejscowe "antylopy" pierwszy raz w życiu widziałem kleszcze w takiej ilości, samice może ze trzy na sobie, ale tych mniejszych to już nie liczyłem, łaziły po mnie, po plecaku, statywie, jeszcze w aucie jak wracałem łaziły mi po rękawach Wink
Do tej pory nic nie stosowałem, bo zazwyczaj wystarczyło po powrocie zaliczyć prysznic a ciuchy wyprać i kleszcza w całym moim życiu miałem tylko 3 razy, teraz chyba będzie trzeba to zmienić, przerwałem fotografowanie po tym masowym ataku na mnie Sad
Odpowiedz
Współczuję takiej historii, psują te maluchy przyjemność z plenerów Sad Ja na szczęście ani razu nie namierzyłem wbitego u mnie, raz namierzyłem jak chodził mi po ciele i wielokrotnie po nogawkach. Staram się opryskiwać środkami przeciw kleszczom, oczywiście długie ubrania, kalosze. Staram się nie wchodzić w krzaki i zbyt wysoką trawę. Od dłuższego czasu myślę o zakupie skóry nosorożca - pewnie w końcu się w nią zaopatrzę Smile A po powrocie prysznic, wszytko do prania i sprawdzanie się czy coś jednak się nie wbiło. Koniecznie dobrze się przejrzyj.
Odpowiedz
Pojawił się 3ci odcinek z wcześniej dodanego cyklu:

Kleszcze - ochrona przed i usuwanie + Q&A - film z serii o Kleszczach - odc. 03
Odpowiedz
[Obrazek: PL.png] Zdjęcia makro za darmo, tanio i drogo
[Obrazek: PL.png] Tania szyna makro z Aliexpress - recenzja i focus stacking
Odpowiedz
Na tegorocznym festiwalu Wizje Natury 2020 zaprezentowany został ciekawy warsztat Nowe życie starych obiektywów. Wszystkie warsztaty przeprowadzone w ramach festiwalu są dostępne na YT. Festiwal się jeszcze nie skończył i kolejne wydarzenia planowane są na 12-13.12 Smile Więcej informacji o całym wydarzeniu na stronie Związku Polskich Fotografów Przyrody.
Odpowiedz
[Obrazek: PL.png]Mały, piękny świat - kolejny webinar tym razem poświęcony makrofotografii zrealizowany w ramach festiwalu Wizje Natury 2020
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości