Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wybrać bezpieczne łóżko dla kilkulatka?
Dzień dobry, pilnie poszukuję inspiracji i sprawdzonych rozwiązań do pokoju dwójki maluchów, wiek 5 i 3 lata. Pokój nie jest z gumy, a muszę tam zmieścić dwa niezależne miejsca do spania. Piętrowe łóżko raczej odpada, bo strasznie się boję, że starszy będzie skakał z góry albo młodszy spróbuje tam wchodzić pod naszą nieobecność, a nieszczęście gotowe. Zaczęłam mocno zgłębiać temat i pomyślałam, że może fajną opcją byłyby dwa osobne, niskie łóżka dla dzieci ustawione obok siebie, o ile metraż pozwoli. Jak to rozwiązałyście u siebie w domach przy podobnej różnicy wieku? Czy takie spanie z wysuwanym drugim materacem z dołu zdaje egzamin na co dzień, czy to się sprawdza tylko okazjonalnie dla gości? Najbardziej zależy mi na stabilności konstrukcji, żeby nic nie trzeszczało przy każdym ruchu. Jeśli macie jakieś sprawdzone typy albo modele, które przetrwały próbę czasu przy dwójce energicznych brzdąców, to dajcie znać, chętnie poczytam, bo termin przeprowadzki goni, a pokój dzieciaków w powijakach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości