Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eniş və uçuş: Aviator yüklədim, həyatım dəyişdi
Bu hekayə təxminən dörd ay əvvəl başladı. Dekabrın axırları idi, soyuq, qarlı bir gün. İşdən çıxmışdım, avtobus dayanacağında gözləyirdim. Əllərim donmuşdu, ayaqlarım üşümüşdü, avtobus gəlmək bilmirdi. Otuz dəqiqə gözlədim, qırx dəqiqə gözlədim, heç bir avtobus gəlmədi. Axırda piyada getməli oldum evə. Bir saat yarım yol getdim, qar içində, soyuqda.

Evə çatanda donmuşdum. Dərhal çay qoydum, isti paltar geyindim, yorğana büründüm. Oturub düşünməyə başladım. Bu nə həyatdır? İşləyirsən, çalışırsan, amma axırda belə günlər yaşayırsan. Maaşın az, şəraitin pis, gələcəyə ümidin yox. Otuz iki yaşım var idi, heç nəyim yox idi. İşdən başqa heç nə.

Həmin gecə yata bilmədim. Səhər işə getdim, axşam qayıtdım. Yenə eyni. Üç gün keçdi, dörd gün keçdi. Bir axşam işdə fasilə vaxtı telefonumu çıxartdım, sosial şəbəkələrə baxırdım. Birdən bir reklam gördüm. Yazılmışdı: "mostbet aviator download - yüklə, oyna, qazan". Aviator? Nədir bu Aviator? Maraqlandım, kliklədim.

Reklam məni bir səhifəyə apardı. Orada Aviator oyunu haqqında danışılırdı. Təyyarə uçur, sən dayanırsan, qazanırsan. Çox sadə idi. Bir neçə video izlədim, insanların şərhlərini oxudum. Çoxu deyirdi ki, maraqlı oyundur, bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan. Amma əsas səbirli olmaqdır, acgözlük etməməkdir.

Həmin gecə evə qayıdanda mostbet aviator download edib yüklədim. Proqramı açdım, gəzməyə başladım. O qədər çox oyun var idi ki, çaşıb qaldım. Amma məni ən çox Aviator maraqlandırırdı. Oyunu tapdım, qaydaları oxudum, bir də oxudum. Başa düşdüm nəyin nə olduğunu. Sadə idi: təyyarə uçur, əmsal böyüyür, sən nə vaxt dayanacağına qərar verirsən.

Üç gün keçdi. Hər axşam işdən qayıdandan sonra oyunu açıb baxırdım, amma oynamırdım. Sadəcə seyr edirdim, necə oynayırlar, nə vaxt dayanırlar, nə qədər qazanırlar. Çox şey öyrəndim o üç gündə. Dördüncü gün qərar verdim ki, cəhd edim. Cibimdə cəmi on beş manat vardı, onunu qoymaq qərarına gəldim.

Həmin gecə saat on bir radələrində oturub oynamağa başladım. Əllərim əsirdi, ürəyim döyünürdü. İlk mərcimi qoydum, təyyarə uçdu, 1.2x-də dayandım. Qazandım. Az idi, amma qazandım. İkinci mərc, üçüncü mərc, dördüncü mərc... Hamısında qazandım, az-az. Bir saat oynadım, on manatı iyirmi səkkiz manat etdim. Çox sevindim.

Həmin gecə yata bilmədim. Səhər işə getdim, amma fikrim oyunda idi. Günorta fasiləsində telefonu çıxartdım, bir az oynadım, on manat qoydum, iyirmi üç manat qazandım. Axşam evə qayıdanda düşündüm ki, bəlkə bu işdən bir şey çıxa bilər? Amma tələsmək istəmirdim, ehtiyatlı olmalı idim.

Bir həftə sonra istirahət günü idi. Evdə tək idim, çölə çıxmağa həvəsim yox idi. Qərar verdim ki, bu gün ciddi oynayım. mostbet aviator download etdiyim proqramı açdım, əlli manat qoydum hesaba. Başladım oynamağa. Saatla oynayırdım, diqqətlə, səbirlə. Nə vaxt dayanmalı olduğumu bilirdim, hiss edirdim təyyarəni.

Beş saat oynadım, fasilələrlə, diqqətlə, səbirlə. Nə qədər qazandığımı bilmək istəyirsiniz? Altı yüz iyirmi manat. Altı yüz iyirmi manat! O an ürəyim dayandı. Oturub ağladım. İlk dəfə idi sevincdən ağlayırdım. Altı yüz iyirmi manat! Mənim iki aylıq maaşım. Dərhal çıxartmaq istədim, amma bacarmadım, əllərim əsirdi.

Bir az sakitləşəndən sonra əməliyyatı tamamladım. Pul karta köçürüləndə oturub fikirləşdim. Nə edəcəm bu pulla? Əvvəlcə maşına benzin aldım, dolu çən elətdim. Sonra kirayə pulunu ödədim, ərzaq aldım, bir neçə borcu ödədim. Bir hissəsini də anama göndərdim. Anam zəng vurdu, ağladı, dedi: "Oğlum, mən səninlə fəxr edirəm". O sözlər mənim üçün hər şeydən dəyərli idi.

Qalan pulla özümə yeni pencək aldım. Çoxdandır istəyirdim, amma imkanım olmurdu. İndi o pencəyi geyəndə özümü çox yaxşı hiss edirəm. Hər dəfə ona baxanda həmin gecəni, o həyəcanı, o təyyarənin uçuşunu xatırlayıram.

Sonrakı aylarda oynamağa davam etdim, amma artıq daha məsuliyyətli idim. Həftədə bir-iki dəfə, müəyyən limit daxilində oynayırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma heç vaxt o ilk qazancımın həyəcanını unuda bilməzdim. O günlər mənə çox şey öyrətdi.

İndi düşünürəm ki, bəzən həyatın ən çətin anlarında ən gözəl fürsətlər qarşımıza çıxır. O soyuq gündə avtobus gözləyərkən, əllərim donarkən, bilmirdim ki, bir neçə həftə sonra həyatım dəyişəcək. O reklam, o sadə sözlər: "mostbet aviator download". Bir yükləmə, bir oyun, bir fürsət. Mən o fürsəti dəyərləndirdim.

İndi işləyirəm, amma artıq daha rahatam. Borclarım yoxdur, anama kömək edə bilirəm, özümə də bir şeylər ala bilirəm. Və ən əsası, anamın "səninlə fəxr edirəm" sözlərini eşitdim. Bu, mənim ən böyük uduşumdur. Təyyarə uçdu, mən də onunla birlikdə yüksəldim. Və vaxtında dayandım. Həyatda da belədir, elə deyilmi? Əsas odur ki, vaxtında dayanmağı biləsən. Mən bilirəm.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości