Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terminal platniczy dla małego biznesu
Zastanawiam się, czy w ogóle jest sens brać terminal płatniczy, prowadząc jednoosobową działalność. Sprzedaję głównie usługi na miejscu, mam kilku klientów dziennie. Wszyscy płacą gotówką, ale coraz częściej ktoś pyta, czy można kartą. Nie wiem, czy to się opłaca – koszty, prowizje, cała ta papierologia. Ktoś ma doświadczenie?
Odpowiedz
W moim przypadku terminal zaczął mieć sens, jak tylko więcej osób zaczęło pytać o płatność kartą. Na początku też się wahałem, bo miałem podobne obawy – że drogo, że trzeba płacić jakieś prowizje i opłaty miesięczne. Ale teraz jest sporo programów, które to ułatwiają. Można np. skorzystać z tej opcji: https://polskabezgotowkowa.pl/ – tam przez jakiś czas nie płaci się żadnych opłat, więc jest czas, żeby zobaczyć, czy to się sprawdzi. Z mojej perspektywy więcej osób chętniej płaci kartą, zwłaszcza młodsze pokolenie. Terminal nie tylko ułatwił życie klientom, ale też mnie – nie muszę mieć tyle drobnych i mniej chodzę do banku. Plus wygląda to bardziej profesjonalnie, jak ktoś może zapłacić jak chce.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości