Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Feedback 360 w firmie
Pracuję w korporacji już 3 lata i niedawno mieliśmy pierwsze feedbacki 360. Dostałem opinie od szefa, kolegów i podwładnych. Problem w tym że sporo tych opinii się ze sobą kompletnie kłóci. Szef pisze że jestem za mało asertywny, zespół pisze że jestem za dyrektywny. Nie wiem kompletnie co z tym zrobić i czuję się jakbym nie mógł zadowolić nikogo. Jak wy radzicie sobie z takimi sprzecznymi informacjami zwrotnymi?
Odpowiedz
Ej, wiem że to frustrujące ale sprzeczne opinie to jest naprawdę częsta sytuacja i wcale nie oznacza że coś jest z tobą nie tak. Różni ludzie mają różne oczekiwania i to jest normalne. Szef chce żebyś był bardziej asertywny pewnie w kontekście obstawiania swoich racji przed klientami czy innymi działami. Zespół mówi że jesteś za dyrektywny pewnie w codziennej współpracy z nimi gdzie wolą więcej wolności. To nie są sprzeczności tylko różne konteksty i musisz nauczyć się dostosowywać styl do sytuacji. Nie chodzi o to żeby być zawsze taki sam tylko elastyczny. Ja bym na twoim miejscu pogadał szczerze z szefem i może z kimś z zespołu kogo cenisz, poproś o konkretne przykłady sytuacji. Wtedy łatwiej zrozumiesz o co naprawdę chodzi zamiast się gubić w ogólnikach. Często okazuje się że te opinie wcale tak bardzo się nie kłócą jak na pierwszy rzut oka wygląda, po prostu różne osoby używają innych słów na opisanie podobnych rzeczy. Najgorszą rzeczą jaką możesz zrobić to totalnie się zamknąć i nic nie zmienić bo jesteś zdezorientowany. Zaakceptuj że nie da się wszystkim dogodzić i skup się na tym żeby być lepszym w kontekście który jest najważniejszy dla twoich celów zawodowych. Jak chcesz więcej konkretów jak interpretować taki feedback i co z nim robić to tutaj https://businesswomanlife.pl/feedback-36...ac-bledow/ było całkiem spoko wyjaśnione jak to ogarnąć żeby nie zwariować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości