Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAck - mrówki, krewetki i inne które wpadną przed obiektyw ;)
Świeciłem 1 lampą 580EXII, podłączoną po kablu do aparatu, w trybie manualnym ustawiając moc z przedziału 1/64 - 1/32 mocy. Tu konkretnie obstawiam, że było bliżej 1/64 i świecone było gołym flashem bez modyfikatorów. Robiłem też testowo zdjęcia z takim niewielkim softboxem ale efekt uzyskany gołym flashem bardziej mi się podobał. W morszczaku masz pewnie sporo światła więc obstawiam, że można by się pokusić o zdjęcia bez flasha. U mnie nie było innego światła poza oświetleniem docierającym z innych akwariów. Bojownik był w relatywnie niewielkim akwarium więc flash był ustawiony mniej więcej po środku i niezależnie od ustawienia ryby go obejmował. Ja miałem przeciwny problem niż Ty z ruchliwym błazenkiem. Mój model większość czasu siedział przy dnie z opuszczonymi płetwami. Jedynie od czasu do czasu się ruszył i szczęśliwie na powyższym ujęciu dość fajnie zaprezentował się w całej okazałości.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: MAck - mrówki, krewetki i inne które wpadną przed obiektyw ;) - przez MAck - 16-09-2021, 18:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości