Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAck - mrówki, krewetki i inne które wpadną przed obiektyw ;)
(19-08-2020, 23:23)Bouli napisał(a): Kawał dobrego zdjęcia, rozumiem że, helicon tube przetestowane w terenie Wink
Mam już zrobione kilkanaście a może kilkadziesiąt stosów do złożenia. Ten poszedł jako pierwszy Smile Sprawdza się fajnie bo stacki robi się z prędkością serii w aparacie więc dość szybko można natrzaskać 20 kilka zdjęć co zwiększa szansę, że owad na nie zwieje czy nie poruszy się. Niestety początkowo miałem problem bo mój poprzedni uchwyt statywowy do obiektywu o ile sprawdzał się przy pojedynczych klatkach to przy seriach powodował, że 1wsze ujęcie było ostre a każde kolejne poruszone... na szczęście doszedłem do tego, że to była wina uchwytu i kupiłem nowy, lepszy, droższy i mogę robić serie bez poruszeń Smile

(19-08-2020, 23:23)Bouli napisał(a): na łodydze świerszcz jakiś?? czy mam zwidy?
Zwidy Smile to coś zdecydowanie mniejszego Smile Warto oglądać zdjęcie w maks rozdzielczości - po kliknięciu jest 1920px Wink
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: MAck - mrówki, krewetki i inne które wpadną przed obiektyw ;) - przez MAck - 19-08-2020, 23:57

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości