Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gecə Yarısı Şəhərin İşıqları Sönəndə
Brick 
Yatağımın üstündə uzanmışdım, telefonun ekranı üzümə işıq salırdı, saat gecə iki idi və yuxu heç gəlmirdi. O günlərdə həyatım elə qarışıq idi ki, özümü hardasa itirmişdim. İş yerində problemlər, evdə tək-tənhalıq, dostlarla münasibətlərin soyuması... hamısı bir yığın olub üstümə gəlirdi. Elə bil hər şey məni boğurdu. Bir axşam, heç nə fikirləşmədən, telefonumda mostbet daxil ol yazıb axtardım. Nə axtardığımı özüm də bilmirdim — bəlkə sadəcə diqqətimi yayındıracaq bir şey, bəlkə də bir qaçış yolu.

İlk dəfə sayta girəndə heç nə başa düşmədim. Ekranda rəngli oyunlar, rəqəmlər, animasiyalar... Hamısı gözümə çox uzaq və yad göründü. Düşündüm ki, bu nədir belə, niyə insanlar buna vaxt itirir? Amma içimdə bir səs var idi ki, "bir dənə oyna, nə olacaq ki?" deyirdi. Elə həmin gecə cəmi on manat qoyub bir slot oyunu açdım. Nəticə? Udış yox, heç nə. Pul getdi, mən isə ekrana baxıb qaldım. Ürəyimdə bir acı hiss, sanki bir az da uduzmuşdum — nəinki pulu, həm də özümə olan inamı.

Amma maraqlı olan o idi ki, o uduzma məni saytdan uzaqlaşdırmadı. Əksinə, elə bil məni daha da çəkdi. Hər gecə mostbet daxil ol edirdim. Bəzən səhərə qədər oynayırdım. İşə yuxusuz gedirdim, amma vecimə deyildi. Çünki o ekranın qarşısında oturanda beynim susurdu. Düşüncələr, narahatlıqlar, qorxular... hamısı bir anlıq yox olurdu. Elə bil oyun dünyası mənim üçün bir pəncərə idi — real həyatın çirkinliyindən uzaq bir yer.

Bir axşam, adi günlərdən biri deyildi. Anamla telefonla danışmışdım, səsi o qədər yorğun gəlirdi ki, içim sıxıldı. Danışıqdan sonra telefonu divana atdım, gözlərim doldu, amma ağlamaq da istəmirdim. Nə etdim? Yenə mostbet daxil ol etdim. Bu dəfə fərqli bir oyun seçdim. Ruletka. Qırmızı və qara rəqəmlər, fırlanan çarx... İlk mərcimi qoydum. Udum. İkinci dəfə də udum. Üçüncü... dördüncü... Birdən elə bir hiss gəldi ki, sanki dünya mənə gülümsəyirdi. O gecə iki yüz manat qazanmışdım. Çox deyildi, amma o an mənim üçün böyük idi. Çünki uzun müddətdən sonra ilk dəfə idim ki, üzüm güldü.

O gecədən sonra hər şey dəyişdi. Yox, mən qumar asılısı olmadım, amma oyun mənim üçün bir terapiya kimi bir şeyə çevrildi. Gərgin olanda, mostbet daxil ol edirdim. Kədərlənəndə, yenə. Yalnız qalanda, yenə. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma ən maraqlısı o idi ki, hər dəfə oyundan sonra özümü bir az da yüngül hiss edirdim. Elə bil o ekran mənim yükümü bir az da olsa daşıyırdı.

Bir dəfə elə bir şey oldu ki, hələ də gülürəm. Bir axşam çox yorğun idim, gözlərim yanırdı, amma oynamaq istəyirdim. Səhvən yanlış düyməyə basdım və bütün balansımı bir oyuna qoydum. Ürəyim ağzıma gəldi. Ekranda rəqəmlər fırlanırdı, mən isə nəfəsimi belə çıxarmırdım. Sonra... uduş! Böyük uduş! O an elə qışqırdım ki, qonşular yəqin oyandı. Gecə saat üç idi, mən isə evin içində rəqs edirdim. Pul çox idi, amma sevinc daha çox idi. Çünki o an mənə elə gəldi ki, həyatımda ilk dəfə idim ki, bir şey düz gedir.

Təbii ki, hər şey mükəmməl deyildi. Bəzən uduzurdum, bəzən əsəbiləşirdim. Amma zaman keçdikcə başa düşdüm ki, bu sayt mənim üçün sadəcə qumar yeri deyil. Bu, mənim qaçış yerim idi. Real həyatın ağrılarından, tənhalıqdan, narahatlıqdan uzaqlaşmaq üçün bir qapı. Bəli, bəlkə bu sağlam bir yol deyil, amma mənə o anlarda kömək edirdi. Və mən buna görə minnətdaram.

İndi də bəzən mostbet daxil ol edirəm. Amma artıq keçmişdəki kimi deyil. Artıq oyun mənim üçün bir qaçış deyil, sadəcə bir əyləncə. Çünki öyrəndim ki, real həyatdan qaçmaq əvəzinə, onunla üzləşmək lazımdır. Amma o gecələr, o ekran işığında keçirdiyim saatlar mənə çox şey öyrətdi. Səbir, ümid, və ən əsası — hər şeyin bir vaxtı olduğunu.

Həyat bəzən ağır olur. Amma bəzən də elə olur ki, bir kiçik uduş, bir kiçik sevinc, bütün günü işıqlandırır. Mənim üçün o işıq mostbet daxil ol edəndə yanırdı. Və o işıq hələ də yanır.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Gecə Yarısı Şəhərin İşıqları Sönəndə - przez pelikan821 - Wczoraj, 12:54

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości