Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabliczka znamionowa do starego motocykla z PRL
Siemanko, pytanko do ludzi siedzących w temacie renowacji starych pojazdów albo maszyn z epoki PRL. Grzebię przy starym motocyklu i utknąłem na etapie detali, bez których nie przejdę przeglądu, a i oko to boli, jak wszystko lśni, a jeden element jest zardzewiały. Muszę pilnie odtworzyć element identyfikacyjny na ramę, bo stary jest tak zżarty przez korozję, że numery są ledwo widoczne, a diagnosta na stacji już zapowiedział, że z czymś takim mnie nie puści. Szukam firmy, która potrafi zrobić wierną kopię na podstawie tego, co zostało, albo z katalogu. Trafiłem na ofertę zakładu Krupa z Wrocławia, który oferuje tabliczki znamionowe wykonywane różnymi technikami, w tym też tłoczone czy podwójnie trawione. Wygląda to obiecująco na zdjęciach, ale ciekawi mnie, czy ktoś u nich zamawiał takie repliki do starych pojazdów i jak z odwzorowaniem czcionek z tamtych lat. Zależy mi na maksymalnym realiźmie, żeby żaden rzeczoznawca się nie przyczepił, że to współczesna podróbka. Ktoś korzystał i może potwierdzić, że jakość trzyma poziom? Jak tam wygląda kontakt, da się wszystko dogadać mailowo czy trzeba jechać osobiście?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Tabliczka znamionowa do starego motocykla z PRL - przez Tarian - 3 godzin(y) temu

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości