Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolm õpetlikku kaotust ja üks suur õhtu
Tahad kuulda naljakat asja? Ma olen oma elus kaotanud rohkem kordi kui võitnud. Ja ma ei räägi ainult kasiinomängudest. Ma räägin elust üldiselt – tööintervjuud, suhted, isegi need rumalad parkimistrahvid, mille peale ma teadsin, et mul on õigus, aga ikkagi maksin. Aga just need kaotused on need, mis on mulle kõige rohkem õpetanud. Eriti kolm konkreetset korda, mis viisid mind lõpuks ühe unustamatu võiduni.

Esimene kaotus juhtus eelmise aasta alguses. Olin just kuulnud sõbralt, et eth kasiino mängud pakuvad midagi uut. Ma polnud krüptoga eriline sõber, aga proovisin. Panin sisse 30 eurot. Valisin esimese ettejuhtuva mängu, mis tundus lahe – värvilised draakonid, tuli, mingi eepiline muusika. Kaotasin kõik 30 eurot vähem kui kümne minutiga. Tol õhtul vihkasin ennast. Mitte raha pärast, vaid sellepärast, et olin rumal. Ma ei lugenud reegleid, ei vaadanud, kui suured panused on. Lihtsalt vajutasin nagu ahv.

Teine kaotus tuli kaks kuud hiljem. Seekord olin targem – lugesin foorumeid, vaatasin videosid. Aga tegin teise vea. Ma olin kannatamatu. Panin sisse 50 eurot ja hakkasin kohe suuremate panustega mängima. Mõtlesin, et kui ma võidan, siis võidan suurelt. Lugesin kuskilt, et "kõrge risk, kõrge tasu". See oli jama. Kaotasin 45 eurot enne, kui sain arugi, mis toimub. Viie euroga proovisin veel natuke, aga see oli nagu kustuva leegiga kütmine.

Kakskümmend eurot tuli tagasi, aga siis kadus ka see.

Kolmas kaotus oli kõige valusam. Mitte raha, vaid põhimõtte pärast. Olin avastanud, et eth kasiino mängud võivad olla tõesti lõbusad, kui sa tead, mida teed. Aga seekord olin ma väsinud. Tulin töölt, pea oli udune, otsustasin "lihtsalt lõõgastuda". Lõõgastus läks maksma 40 eurot, mille kaotasin järjest. Ma ei mäleta isegi, mida mängisin. Mäletan ainult seda tühjust ekraanil ja seda, kuidas ma mõtlesin: "Sa oled idioot."

Pärast kolmandat kaotust ma lubasin, et ei mängi enam kunagi. Kaks kuud pidasin vastu. Aga siis juhtus üks asi, mis muutis mu suhtumist täielikult.

Ühel neljapäeva õhtul tuli mu vanem vend külla. Ta oli just tulnud Soomest, kus ta töötab ehitusel. Jõime õlut, rääkisime elust. Siis ta mainis, et ta on proovinud viimasel ajal mõnda eth kasiino mängud ja et tal on täiesti uus taktika. "Mitte kiirustada," ütles ta. "Mitte suuri panuseid. Lihtsalt väike summa ja tund aega aega."

Ma olin skeptiline. Aga vend on vend – ma usaldan teda. Ta näitas mulle oma telefoni. Tal oli seal avatud üks mäng, mis tundus lihtne: kolm rulli, puuviljad, mitte midagi erilist. "Vaata," ütles ta. Ta pani panuse 0,50 eurot ja vajutas spin. Tühjus. Teine spin. Tühjus. Kolmas spin. 3 eurot. Neljas spin. Tühjus. Viies spin. 12 eurot.

"Kas sa näed?" küsis ta. "Sa võidad aeglaselt. Aga sa kaotad ka aeglaselt. Ja kui sa ei kiirusta, siis on sul aega mõelda."

Ma otsustasin proovida uuesti. Aga seekord tegin kõike tema moodi. Valisin lihtsa mängu, väikse panuse, panin kellale 45 minutit. Ja siis ma lihtsalt mängisin. Kaotasin alguses 8 eurot. Siis võitsin 5 tagasi. Siis kaotasin 3. Siis tuli väike võit 11 eurot. See kõikus nagu meri – aeglaselt, ennustatavalt, mitte mingit järsku plahvatust.

Aga siis, kell 32 minutit, juhtus see.

Ekraan hakkas vilkuma. Sümbolid langesid paika. Ma ei saanud aru, mis juhtus, aga järsku ilmus number: 94 eurot. Ma hüppasin toolilt peaaegu püsti. Vend vaatas mind ja muigas. "Näed?" ütles ta. "See ei olnud kiirus. See oli kannatlikkus."

Võtsin kohe 80 eurot välja. Jätsin 14 eurot, et proovida veel, kui vend ära läheb. Ta läks umbes tund aega hiljem. Siis panin uuesti oma 14 eurot sisse ja mängisin täpselt sama taktikaga. Seekord võitsin veel 37 eurot.

Kokku tol õhtul – 117 eurot plussis.

Aga tõeline võit ei olnud raha. Tõeline võit oli see, et ma lõpetasin hirmu tundmise. Ma sain aru, et kõik need kolm kaotust olid vajalikud. Esimene õpetas mulle reegleid. Teine õpetas mulle kannatamatuse hinda. Kolmas õpetas mulle, et väsinud peaga ei tohi mängida. Ilma nendeta poleks ma kunagi kuulanud oma venda.

Nüüd, pool aastat hiljem, mängin ma iga nädal umbes üks kord. Alati sama reegliga – mitte rohkem kui 20 eurot omast taskust. Kui kaotan, kaotan. Kui võidan, võtan vähemalt pooled kohe välja. Praeguseks olen ma kokku võitnud rohkem kui kaotanud, aga see pole isegi peamine. Peamine on see, et ma naudin seda.

Mu sõbrad küsivad vahel, kas ma soovitan ka neil proovida. Ma ütlen alati: "Jah, aga ainult siis, kui sa oled valmis kaotama. Ja ainult siis, kui sa teed kolm kaotust enne, kui ootad võitu."

See kõlab võibolla imelikult. Aga see toimib.

Täna, kui ma avan oma telefoni ja näen neid eth kasiino mängud, ei tunne ma enam seda närvilist särinat. Ma tunnen kindlust. Ma tean, et ma olen teinud vead, õppinud neist ja nüüd mängin nagu täiskasvanud inimene. Mitte nagu see idioot, kes aasta tagasi 30 eurot draakonite peale raiskas.

Kaotused ei olnud raiskamine. Need olid õppemaks. Ja see õhtu oma vennaga? See oli eksam, mille ma sooritasin.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kolm õpetlikku kaotust ja üks suur õhtu - przez bentiecehowar - 4 godzin(y) temu

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości