Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bouli - Makro Świat
Na fajnym kwiatku się trzmiel usadził Smile Wydaje mi się, że po czerniach widać, że trochę wpadają w magente. Poza tym nic bym nie zmieniał Smile
Odpowiedz
Jak go znalazłem to pierwsza myśl jaka mnie naszła to jak go przenieść z tego kwiatka Smile nie przeniosłem bo pierwszy raz znalazłem trzmiela i nie wiedziałem jak on się zachowa, co do zafarbu to łapie zapewne trochę od kwiatka, powinienem ściągnąć trochę magenty w programie  Blush
Odpowiedz
Ja bym trochę górną czuprynę przygasił bo się za bardzo świeci ;)
Odpowiedz
6. Pałątka zielona Chalcolestes viridis

[Obrazek: HSXWnZA-dHkkWxFIzVrp9XKlo6fByVOkjJwwBCJU...6-h1974-no]
Odpowiedz
Piękna scenka :) Szkoda tylko, że górna ważka jeszcze przed kąpielą ;) To pojedyńcza klatka? Wygląda jakby było robione trochę po skosie a mimo to cała głowa i odwłok zmieściła się w GO.
Odpowiedz
Dzięki, tak jedna klatka na f11 kosztem tła Wink masakra zrobić wszystko w GO, zrobiłem kilkanaście zdjęć i na wszystkich pozostałych zawsze jedna jest nie ostra, ja ustawiam głowicę a one się ruszają i tak w kółko Sad

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Ciekawy kadr! Jednak dla mnie tło jest trochę zbyt agresywne i rozpraszające. Pewnie otwarcie przesłony o jedną działkę poprawiłoby tło, ale jak już wspomniałeś kosztem GO  Wink
Odpowiedz
Ja czasami lubię jak coś się dzieje w tle  Tongue

7. Szablak czarny Sympetrum danae

[Obrazek: _f6xsUqKbY9QpN3A83xaMVoHItMZ-rxOkgtOtBU4...8-h1365-no]

8. Szablak czarny Sympetrum danae

[Obrazek: ImIfpt17r55FX9h0sO9xUX0N_y9JKIn-6KVWuaZD...8-h1365-no]
Odpowiedz
Oba ładne. Na 7 wygląda jakby skrzydełka bliższe aparatu były uniesione do góry a te dalsze do dołu - ciekawie to wygląda.
Odpowiedz
Dzięki za komentarze Wink Owadów u mnie już prawie nie ma, liczyłem jeszcze na Żagnice jesienne ale nie potrafię znaleść Sad

9. Czerwończyk chyba żarek

[Obrazek: e7GKqShM0gpJJcj77vvY8xsH11g7BXt-w9vII9Cv...8-h1365-no]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości